Verwarmen met infrarood panelen brengt verschillende voordelen met zich mee. Je kiest niet alleen voor effectieve, maar ook milieuvriendelijke verwarming. En met een verplaatsbaar infrarood paneel ben je in staat om altijd de gewenste plek te verwarmen. Hoe werkt infrarood en wat zijn de mogelijkheden? Dat lees je hier!

3 soorten infrarood panelen

Als het gaat om infraroodpanelen heb je meerdere mogelijkheden. Wat voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van de ruimte die je wilt verwarmen en de mate van verwarming. Je hebt de keuze uit drie typen:

  1. Korte golf: korte infraroodstralen geven snelle en intense warmte af. Ze worden vooral gebruikt als terrasverwarmer.
  2. Medium golf: dit type infraroodstralen heeft het bekende donkerrode licht. Het is zeer geschikt voor het verwarmen van een grotere ruimte.
  3. Lange golf: deze stralen werken op lage temperatuur en stralen geen licht uit. Zo geven ze een ideale warmtespreiding in een ruimte.

De voordelen van infrarood verwarming

Waarom zou je kiezen voor infrarood verwarming? Het is in de eerste plaats goed om te weten dat infrarood een milieuvriendelijk alternatief is voor verwarmen met gas. Daarnaast is infrarood zeer effectief en ben je in staat om een ruimte snel comfortabel te verwarmen. Verder is infrarood op meerdere manieren inzetbaar: zowel op wanden en plafonds als op de vloer en buiten op het terras. Met infrarood verwarming kies je daarnaast ook voor energiebesparing: de effectieve verwarming van een ruimte zorgt ervoor dat er nauwelijks energie verloren gaat.

Wil jij infrarood panelen laten plaatsen? Dit behoort zeker tot jouw mogelijkheden. Bij Polarheat ontdek je niet alleen de verschillende soorten panelen, maar ook hun eigenschappen. Zo vergelijk je de modellen en is het nog makkelijker om een geschikte keuze te maken voor jouw woning. Ontdek zelf al jouw mogelijkheden voor slimme verwarming!