De smaak van koffie wordt niet alleen veroorzaakt door het type koffie dat je kiest. Ook het gebruik van een koffiemachine heeft heel veel invloed op de smaak. Hoe beter de koffiemachine, hoe meer invloed jij hebt op het creëren van een subliem kopje koffie. Onder andere een half automaat koffiemachine wordt geroemd onder professionals en wordt dan ook altijd gebruikt door de beste barista’s. Met dit type koffiemachine ben je verzekerd van veel mogelijkheden, maar ook van allerbeste smaak. Maar hoe weet je nu zeker dat je een kwalitatief barita koffiezetapparaat kiest? Hier lees je meer over jouw mogelijkheden, zodat je de beste keuze maakt.

Ontdek alle soorten koffiemachines

Er zijn meerdere soorten koffiemachines waar je uit kunt kiezen. De keuze voor een koffiemachine heeft veel invloed op de smaak en algehele kwaliteit van de koffie. Onderstaand vind je een overzicht van de meest bekende soorten koffiemachines:

  Volautomaat: een volautomaat koffiemachine is een machine waarbij alles automatisch gebeurt. Met een druk op de knop worden de bonen gemalen en wordt de koffie gemaakt. De meeste volautomaten bieden de mogelijkheid om espresso en lungo te maken. Kies je voor een volautomaat met melkreservoir? Dan heb je ook de mogelijkheid om cappuccino en latte macchiato te maken.

  Halfautomaat: een halfautomaat koffiemachine wordt ook wel een pistonmachine genoemd. Het is een type machine waarbij je zelf de bonen moet malen en de koffie moet aandrukken. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je veel invloed hebt op de smaak van de koffie.

  Koffiecupmachine: dit zijn de bekende koffiezetapparaten van merken als Dolce Gusto en Nespresso. Je kiest hiermee voor optimaal gemak, maar de kwaliteit van de koffie is vaak wat minder. Wanneer je de echte barista kwaliteit koffie wilt is een pistonmachine een absolute aanrader.