Het komt regelmatig voor dat partners na verloop van tijd tot de conclusie komen dat ze niet verder willen met elkaar. Soms verloopt zo’n scheiding erg gemakkelijk, vooral als er geen kinderen zijn. Het is een kwestie van de praktische zaken goed regelen en dan kan elke partner verdergaan met zijn leven. Scheidingsmediators zijn vakkundige juristen die je daarbij kunnen begeleiden. Door hen in te schakelen worden de financiële aspecten van een scheiding wettelijk goed geregeld en ontstaan er geen conflicten. Als er sprake is van een koopwoning zal de mediator helpen om een oplossing te vinden.

Wat gebeurt er met een koopwoning?

Er kan enorm veel gedoe ontstaan als er bij een scheiding moet worden beslist wat er met een koopwoning gebeurt. Er kan worden besloten dat één van beide partners in de woning blijft wonen, maar dan moet er wel een financiële regeling worden bedacht voor de aflossing van de woning. Als de koopwoning moet worden verkocht zullen de voormalige partners een tevredenstellende oplossing moeten bedenken voor de verdeling van het verkoopbedrag. Mediators van Scheiden Zonder Zorgen kunnen hiervoor praktisch haalbare oplossingen aandragen en ten uitvoer brengen. Juridisch is alles dan goed geregeld.

Onafhankelijk en neutraal

Bij een scheiding is er vaak sprake van frustraties, woede, verdriet en allerlei andere emoties, vooral als de scheiding het gevolg is van een vertrouwensbreuk. Een voorwaarde voor een soepele scheiding is, dat de beide partners nog wel bereid zijn om de beste oplossing voor de beëindiging van hun relatie te vinden. Ondanks dat ze niet meer met elkaar willen praten is zo’n goede oplossing nog steeds mogelijk. Een mediator heeft geen mening en zal beide partners gelijk behandelen. Uiteraard is het altijd mogelijk om het contact tussen beide partijen tot een absoluut minimum te beperken.