PVC is een materiaal dat op steeds meer plekken toegepast wordt. Zo wordt deze kunststof bijvoorbeeld toegepast als vloermateriaal. Ook is PVC een geliefde optie als bedrijfsvloer, onder meer omdat deze thermoplast thermisch dicht gelast kan worden. Hierdoor ontstaat een vloeistofdichte vloer. Tegenwoordig is ook PVC dakbedekking een optie. Dit gaat met diverse voordelen gepaard, zoals een lange levensduur en een mooie uitstraling. Is het hoog tijd voor nieuwe dakbedekking? Overweeg dan om te kiezen voor PVC dakbedekking.

Waarom is PVC dakbedekking een goede keuze?

PVC is licht qua gewicht. Voor een dakdekker is dit materiaal hierdoor eenvoudig om te plaatsen. Door het lichte gewicht wordt ook de dakconstructie minimaal belast. Alhoewel PVC prima tegen een stootje kan, kan het wel iets minder hebben in vergelijking met een materiaal zoals bitumen. Tegelijkertijd heeft deze kunststof wel een lange levensduur als dakbedekking: gemiddeld zo’n 15 tot 40 jaar. Je kunt er dus zeker van zijn dat je niet binnen afzienbare tijd je dak weer opnieuw van bedekking moet laten voorzien.

PVC is een volledig recyclebare kunststof. Hierdoor is het ook één van de groenere opties van dit moment. In principe heeft dit materiaal geen onderhoud nodig. Mochten er om één of andere reden toch kleine beschadigingen ontstaan, dan is behandeling met een zelfklevende folie voldoende om dit weg te werken. PVC dakbedekking kan in meerdere kleuren geleverd worden. Zo bepaal je zelf de uitstraling, ideaal voor zichtdaken. Tot slot is dit materiaal wortelbestendig, waardoor het een goede optie is voor groendaken.

PVC dakbedekking laten plaatsen door een professional

Dakbedekking van PVC kun je het beste laten plaatsen door een professional. Zo weet je zeker dat het in één keer goed wordt gelegd. Bij doe-het-zelvers komen foutjes nog wel eens voor. Dit kan de dakconstructie aantasten en leiden tot nog meer kosten. Doe het in één keer goed en kies voor een professionele dakdekker. Het resultaat zal voor zich spreken. Online zijn er meerdere goede aanbieders te vinden. Kijk hierbij altijd naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Zo zul je snel de beste professional vinden.