Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de nieuwste keukentrends en daarbij de basis van het koken te vergeten. Als je op zoek bent naar keukenbenodigdheden die elke vrouw bij de hand zou moeten hebben, dan zal deze lijst je daarbij helpen!

Rijstkoker

Een rijstkoker is onmisbaar in de keuken van elke vrouw. Rijstkokers zijn geweldig om perfecte rijst te maken. Rijstkokers worden door chef koks over de hele wereld gebruikt. Je kunt ze gebruiken om verschillende soorten rijst te koken, van wit tot bruin tot wild en zelfs rode rijst. Ze hebben verschillende standen waarmee je ook pap kunt maken of groenten kunt stomen in je rijstkoker. Een goede tip is om ervoor te zorgen dat je de rijst afspoelt voordat je hem in de machine doet. Dit zal helpen om overtollig zetmeel of vuil aan de buitenkant van de rijst te verwijderen. Voeg genoeg water toe per deel rijst dat je in de rijstkoker doet. Laat het vervolgens weken tot het volledig is afgekoeld voordat je het zoals normaal kookt.

Sambal

Sambal is een soort saus gemaakt van chili pepers, azijn en zout. Het wordt vaak gebruikt als smaakmaker in Indonesië en Maleisië, waar het wordt gegeten met rijst of noedels. Sambal kan gebruikt worden om veel gerechten op smaak te brengen en is perfect om soepen en stoofschotels een kick te geven.

Kruiden

Kruiden zijn essentieel om je eten op smaak te brengen. Je denkt misschien dat ze duur zijn, maar als je ze in bulk koopt en op de juiste manier opbergt, gaan ze lang mee. Koop kruiden als het mogelijk is bij lokale winkeltjes. Zo weet je zeker dat de producten niet ver hebben gereisd of te lang hebben stilgestaan ​​voordat ze je keuken bereiken. Koop geen kruiden met voorgemalen vulstoffen of toevoegingen. Als er “gekruid” op het etiket staat, koop het dan niet.

Tomaten

Tomaten zijn een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt om smaak en voedingsstoffen aan bijna alles toe te voegen. Je kunt tomaten gebakken, maar ook rauw meenemen in je gerechten. Tomaten bevatten veel vitamine C en antioxidanten en bevatten kalium, foliumzuur en omega-3 vetzuren. Tomatensaus is geweldig om smaak toe te voegen aan pastagerechten of pizza.

Eieren

Eieren zijn een veelzijdige en betaalbare eiwitbron. Eieren bevatten een grote verscheidenheid aan vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, D, E, riboflavine (B2), folaat (B9), selenium, ijzer en zink. Ze bevatten ook choline, wat helpt bij het geheugen onderhoud.