Kerst vieren in de Ardennen? Dit prachtige natuurgebied is het hele jaar door de ideale bestemming, ook wanneer je de kerstdagen op een andere plek wilt doorbrengen. Een heerlijk huisje Ardennen stelt jou in staat met je dierbaren te genieten van een heerlijke Kerst. Of je nu met vrienden of familie gaat: met deze 5 tips maak je jouw kerstviering in de Ardennen onvergetelijk.

1: Wandel door de besneeuwde bossen

Een absolute must voor tijdens je kerstviering in de Ardennen: wandelen door de prachtige bossen die bedekt zijn met een laag sneeuw. En omdat je in dit gebied heel veel bossen vindt, ben je altijd in de gelegenheid om te genieten van een wandeling met dit unieke decor. Een vakantiehuis kerst is dan ook een echte aanrader!

2: Bezoek de mooiste steden

Mooie steden zijn er genoeg te vinden in de Ardennen. En waar je ook verblijft, er zit altijd wel een leuke en mooie stad in de buurt die je kunt bezoeken. Wat dacht je van een bezoek aan de Citadel van Dinant of een dagje naar La Roche en Ardenne? In deze steden kun je struinen door de smalle straatjes, maar ook veel bezienswaardigheden bewonderen. Plan een wandeling langs een stad, zodat je geniet van een veelzijdige route. 

3: Ga langs een van de vele kerstmarkten

Tijdens de kerstdagen kun je in de Ardennen volop genieten van kerstmarkten. Deze worden in heel veel steden georganiseerd en het is aan jou om te bepalen welke jij gaat bezoeken. Ga je naar de oudste kerstmarkt in Eupen of kies je voor een bezoek aan de kerstmarkt in Rethel, welke vooral ideaal is voor gezinnen. Je kunt ook naar de kerstmarkt in Durbuy gaan: je bent dan verzekerd van een magische ervaring. 

4: Ontdek de mooiste bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden zijn er genoeg in de Ardennen: je kunt tijdens je verblijf dan ook altijd wel iets gaan bewonderen. De Grotten van Han, de Watervallen van Coo of het natuurpark Ardennen. Ontdek zelf de bezienswaardigheden in de buurt van jouw vakantiewoning!

5: Kies voor de ultieme luxe en ontspanning

Kies voor luxe en ontspanning tijdens je kerstviering in de Ardennen: je kunt dan ook heel veel mooie vakantiehuizen vinden. Wat dacht je van een vakantiehuis met zwembad, jacuzzi of sauna? Er is altijd een manier om jouw vakantie onvergetelijk te maken, ook tijdens de kerstdagen.