Het begint steeds populairder te worden, het dragen van menstruatie ondergoed. Dit omdat het comfortabeler zit en nog milieuvriendelijk is ook. Het menstruatie ondergoed van Swaens is bijvoorbeeld gemaakt van bamboe textiel, is zeer absorberend en draagt erg comfortabel. Maar werkt menstruatie ondergoed net zo goed als maandverband of een tampon?

Ongesteld zijn

Als je weinig bloedverlies hebt wanneer je ongesteld bent, heb je geen tampon of maandverband nodig. Hoe comfortabel en duurzaam is dat! Toch hebben de meeste vrouwen dit wel nodig wanneer ze ongesteld zijn. Een tampon of maandverband vindt alleen niet iedereen altijd even fijn dragen. Zeker op lichtere dagen kan een tampon of maandverband zorgen voor een oncomfortabel gevoel. Een goed alternatief is dan het dragen van menstruatie ondergoed.

Gemaakt van bamboetextiel

Menstruatie ondergoed is gemaakt van bamboetextiel. Bamboetextiel biedt veel fijne eigenschappen. Het werkt bijvoorbeeld verkoelend, absorbeert maar liefst 60% meer vocht dan katoen en is van nature bacterie- en geur remmend. Je hoeft je hierbij dus geen zorgen te maken over geurtjes wanneer je het menstruatie ondergoed draagt. Het kruisje vangt het menstruatiebloed of urine op. Afhankelijk van het model en snelheid van het verlies kan het kruisje 50 tot 70 ml opvangen. Dit zorgt ervoor dat je niet elke paar uur hoeft te wisselen en je je ook geen zorgen hoeft te maken of je doorlekt.

De voordelen van menstruatie ondergoed

Een van de grote voordelen van menstruatie ondergoed is dat ze vele malen herbruikbaar zijn. Ze gaan net zo lang mee als je normale ondergoed. Je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken of je wel maandverband of tampons in huis hebt. Daarnaast is het een duurzame optie en zul je er uiteindelijk ook wat geld mee kunnen besparen, omdat je geen maandverband of tampons meer hoeft te kopen.  Je kunt ze na het dragen gewoon in de wasmachine doen. Dit heeft geen effect op de eigenschappen van het menstruatie ondergoed. Ook na het wassen zijn ze nog gewoon geurwerend, hebben ze een grote vochtopname, voorkomen ze dat je doorlekt en ze zullen droog aanvoelen tijdens het dragen.